Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut presenteert I See That I See What You Don’t See: de Nederlandse bijdrage aan de Triënnale van Milaan. Sinds 5 oktober 2019 is deze tentoonstelling te zien in Rotterdam. Aan bezoekers de kans de tentoonstelling te ontdekken met de rondleiders van Het Nieuwe Instituut. Elk van hen ontwikkelt een eigen rondleiding met maakelementen vanuit zijn of haar expertise als maker, variërend van architect tot kunstenaar en danser.

Op weinig plaatsen in de wereld is het zo licht als in Nederland. Natuurlijke ritmes van dag en nacht – activiteit en rust – worden steeds meer losgelaten. In kassen, fabrieken en digitale werelden wordt doorlopend doorgewerkt. Het onderscheid tussen licht en duister lijkt er niet meer toe te doen. Wie een heldere sterrenhemel wil zien, zal op zoek moeten naar donkerdere plekken op de aarde. I See That I See What You Don’t See presenteert werk van ontwerpers en kunstenaars dat gaat over onze 24-uurs economie en de gevolgen daarvan voor de mens en zijn omgeving. Hoe verhouden we ons tot een wereld die altijd aan staat en de stress die dat veroorzaakt? Neem plaats in een knuffelmachine, probeer een parfum van microbiomen, maak kennis met de Academie voor Stadsastronauten en onderzoek de tentoonstelling met de rondleiders.

Door de ogen van een maker zien, ruiken en voelen?

De makers uit het rondleidersteam van Het Nieuwe Instituut laten deelnemers de tentoonstelling ervaren vanuit hun eigen perspectief. Elke rondleiding is daardoor uniek, want danser Bas zet andere elementen uit de tentoonstelling in dan bijvoorbeeld lifestyle-expert Pia. Welke rondleider past het best bij uw bezoek? Bij het boeken van een rondleiding kunt u uw voorkeur uitspreken. Benieuwd naar de verschillende rondleiders en hun expertise? Ontmoet de rondleiders hier.

Boek een tour door één van de rondleiders, of sluit aan bij een Sunday Stroll.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.