Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op expeditie in de zomer? In de vakantie kun je met het hele gezin naar Het Nieuwe Instituut!

Familie-expeditie Dissident Gardens

De tentoonstelling Dissident Gardens gaat over brutale natuur. Hoe gaan we als mens om met de natuur en kan je het nog natuur noemen als het helemaal is gemaakt door mensen? In de familie-expeditie ga je met een speciale plattegrond op onderzoek uit in en rondom Het Nieuwe Instituut. Welke verschillende soorten natuur vind je in het gebouw, in de tuin en bij de vijver? De expeditie brengt je langs de planeet Mars en naar nieuwe werelden die jullie zelf ontwerpen.

Museuminspecteurs gezocht!

Het Nieuwe Instituut is deze zomer de ideale plek voor museuminspecteurs. Kinderen tot 12 jaar kunnen laten weten wat zij van het museum vinden via de website en app van Museumkids. Door een inspectie in te vullen ontdekken ze Het Nieuwe Instituut niet alleen op een heel nieuwe manier, maar maken ze ook nog kans op een camera, fotoboek of andere mooie prijs. Vorig jaar won Wessel hier nog een prachtige camera met zijn inspectie!

Power to the Wild

Onkruid verdelgen? Verspreiden juist! Deze planten zijn wild, ongewenst en wereldverbeteraars. Werk samen of alleen op het Dek en bedenk een slim ontwerp om onkruid de wereld in te helpen. Power to the wild!

Huis Sonneveld

In de kinderaudiotour van Huis Sonneveld: 'Logeren bij Leonard' neemt de kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld kinderen mee op avontuur. Samen ontdekken ze met behulp van Leonard's logeerkoffer het huis en de bijzondere rol die 'ontwerp' er speelt. 

Jeugd Vakantiepaspoort

Alle basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen een gratis Jeugd Vakantiepaspoort via hun school. Met het paspoort kunnen ze de hele zomervakantie genieten van kortingen en acties bij leuke uitjes, waaronder Het Nieuwe Instituut én Huis Sonneveld. Bij elke locatie is een stempel te verkrijgen en bij tien stempels ontvangen kinderen een extra verrassing. Scoor meteen twee stempels bij Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld!

Kado

Speciaal voor alle kinderen die in de zomervakantie Het Nieuwe Instituut bezoeken hebben we een kado. Wat precies? Dat blijft nog even een verrassing.

Na een expeditie kun je op eigen gelegenheid genieten van een heerlijke lunch of drankje op het mooiste terras van Rotterdam in Het Nieuwe Café.

Let op: Het Nieuwe Instituut is op maandag altijd gesloten voor publiek. 

datum
14/07/2018
tot
26/08/2018
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 14,00
Kinderen gratis

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.