Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met technische tools en snufjes wordt er onder begeleiding van professionele makers geëxperimenteerd en onderzoeken ze hoe ze het beste een object of een robot kunnen bouwen die een challenge kan voltooien. Achteruit, vooruit, langzaam, met een alarm, alles kan gemaakt worden. Het hoeft alleen maar bedacht te worden.

Tijdens de workshop, die plaats vindt in de bibliotheek Delfshaven, maken de kinderen gebruik van de inhoud van een toolbox die door Het Nieuwe Instituut wordt ontwikkeld. Ze maken kennis met nieuwe technieken en materialen zoals een MakeyMakey, batterijen, propellers, pegboards en sirenes. Door het verzinnen van creatieve oplossingen wordt een simpel idee uitgewerkt tot een werkend prototype.

Deze workshop voor kinderen vanaf 8 jaar is een voorbereiding op het evenement op zondag 21 augustus, de Rotterdamse MakersOlympiade. Alles wat er tijdens de workshop is geleerd kan tijdens het evenement toegepast worden en helpen bij het winnen van het goud. Aan de activiteiten kan ook afzonderlijk deelgenomen worden.

datum
13/08/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Bibliotheek Delfshaven
Rosener Manzstraat 80
3026TV Rotterdam

toegang

Gratis
Voor kinderen en jongeren van 8 tot 15 jaar

De Olympische Spelen die deze zomer in Rio de Janeiro plaatsvinden vormen voor Het Nieuwe Instituut de aanleiding voor een programma over de verbetering, beheersing en beveiliging van het lichaam, te zien van 12 juni 2016 t/m 8 januari 2017.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.