Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De kleurrijke prints van Vlisco, ook wel Wax Hollandais genoemd, zijn al 170 jaar populair in een groot aantal Afrikaanse landen. In Nederland waren ze tot voor kort onbekend, maar daar komt de laatste jaren snel verandering in. Vanaf het weekend van 10 en 11 december t/m 8 januari zijn de Vlisco-stoffen verkrijgbaar in The New Haberdashery en kun je de hele maand je eigen outfit maken met deze kleurrijke prints. Dit heugelijke feit wordt gevierd met een speciale stoffenmarkt op zaterdag en een workshop tassen maken op zondag.

Minimarkt Vlisco stoffen

Op zaterdag 10 december worden er naast de Vlisco-stoffen ook nieuwe patronen gepresenteerd om een eigen Vlisco-outfit mee te maken. Als het aan The New Haberdashery ligt veroveren de dessins van Vlisco definitief de Nederlandse kledingkast.

Workshop (uitverkocht)

Tijdens de zondagmiddagworkshop op 11 december dient een eenvoudig te maken tas als canvas voor de bijzondere prints. Enige ervaring met een naaimachine is wel gewenst voor deze workshop.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.