Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

Lichttekens

met Justin Creative

Stap in het donker en leer hoe je kan tekenen met licht. Met behulp van dit element en wat magie breng je je verziensels tot leven. Kan iemand raden wat je hebt gemaakt? Kan je raden wat een ander heeft ontworpen? Spelen in het donker is nog nooit zo leuk geweest.

DISN-IE-T

met West Givner

Hoe zou je eruit zien als je een Disney-figuur zou zijn? Welke eigenschappen heeft jouw karakter? Geef je jezelf grote oren net zoals Mickey Mouse? Heb je lange manen net zoals Simba van De Leeuwenkoning? Ben je een prinses met een pijl en boog zoals Merida of ben je een piraat zoals Kapitein Haak die op zoek is naar een verborgen schat? Samen met West Givner tover je jezelf om tot een nieuw Disney karakter.

Droom Ruim

met Debora van den Berg

Hoe voelt, ruikt, beweegt en danst jouw ideale wereld? Tijdens Droom Ruim wordt je uitgedaagd om je dromen in de meest uiteenlopende vormen en kleuren te verbeelden en met verschillende verrassende materialen je eigen vormenmobiel te ontwerpen.

Letter Type

met Esther de Vries en Janna Meeus

Hoe zou je samen met jouw favoriete fantasiewezen een letter kunnen vormen? Hoe ziet de letter A eruit als je het voor het zeggen zou hebben? Met een hoofd, kop en een staart? En de Q? Wat als je jouw lichaam zou mogen gebruiken om een deel van de letter te vormen? In deze workshop worden jij en je fantasiewezen letterlijk en figuurlijk de basis van een lettertype!

Fi-Fa-Foley

met Giliam Spliethoff

Onze wereld zit vol met geluid. Maar... in de wondere wereld van deze workshop ontdek je hoe je zelf geluiden ontwerpt en welke materialen je daarvoor kunt gebruiken. Onderzoek samen met geluidstovenaar Giliam wat voor uitwerking verschillende geluiden hebben en maak met elkaar de geluidseffecten voor een tekenfilm.

Wondere Parade

met Doris & Floortje Bagijn

Als jij een tekenfilmfiguur zou zijn, hoe zou je dan lopen? Hoe zou je communiceren? Waar zou je wonen? In deze theaterworkshop breng je je eigen tekenfilmpersonage tot leven en bewandel je samen de groene paden van de wondere wereld.

Naast de workshops is er tijdens FamilieFest nog veel meer te beleven in Het Nieuwe Instituut. Ga op de foto als je favoriete Disney-figuur, breng een bezoek aan de boekenwinkel en geniet van een heerlijke lunch in Het Nieuwe Café.

Speciaal voor FamilieFest: Verziensels biedt Het Nieuwe Café tijdens deze dag een kindermenu aan: voor maar 7,50 Euro krijg je een tosti, sapje en fruit-combo.

Haal nu je ticket!

datum
20/10/2021
tijd
11:00 – 17:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Regulier€ 2
BSO groep/RotterdampashouderGratis

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.