Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Workshops

Volwassenen

De door Suzanne Dikker toegepaste kleurmethode is een afgeleide van de traditionele tie-dye-techniek. Onder leiding van Dikker en de kundige vrijwilligers van The New Haberdashery gaan deelnemers aan de slag met een mix van originele en vernieuwende verftechnieken. Al het benodigde materiaal is aanwezig om een jersey shawl van een nieuwe kleurlaag te voorzien. Eventueel kan er later ook een kledingstuk of accessoire van de stof gemaakt worden. Hiervoor zijn er gratis patronen beschikbaar.

De workshop kost € 29,50 inclusief entree, begeleiding, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar Het Nieuwe Café heeft diverse broodjes en salades op de kaart staan.
Tijd: 12.00 tot 16.00 uur
Max. 6 deelnemers

 
Kinderen
Kinderen bewerken met stiften een kledingstuk om een kleurverloop ofwel tie dye effect te creëren. Normaal gesproken moeten kinderen altijd opletten als ze met stiften tekenen om geen vlekken in hun kleding te maken, maar nu is dat juist de bedoeling! De workshop begint met een korte inleiding over de werking van kleuren en een demonstratie van de techniek. Eerst experimenteren de kinderen op koffiefilters, daarna op witte T-shirts. Op deze manier decoreren ze een eigen shirt met mooie kleureffecten.

De workshop kost €5,00. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, begeleiding en de materialen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur
Max. 15 deelnemers

Suzanne Dikker

Suzanne Dikker studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na haar afstuderen startte zij direct haar eigen vrouwenkledinglijn. De collecties zijn momentopnames van een doorlopend experiment binnen de ontwikkeling van manuele verftechnieken.

datum
05/02/2017
26/02/2017
04/06/2017
tijd
12:00
12:00
12:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

VolwassenenVOL
Kinderen€ 5,00

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.