Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Erik Peters

Naast ontwerper is Erik Peters onderzoeker en muzikant. Hij probeert systemen in de maatschappij te begrijpen en ontleden, zowel op politiek, ecologisch, sociaal als technologisch vlak. Hij houdt zich bezig met speculatief ontwerp, waarin hij onderzoek en fictie combineert.

''Als ontwerper creëer ik om ruimte te kunnen maken voor discussie en reflectie. Ik bevraag, visualiseer, speculeer, droom, reflecteer, leg verbanden, bouw constructies en stel alternatieven voor.'' 

datum
23/06/2022
tijd
19:00 – 20:00
taal
Nederlands, Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17:00 tot 21:00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

De Thursday Night Detour is gratis. Meld je om 18:55 uur aan bij de receptie. Er zijn 15 plaatsen beschikbaar voor deze Thursday Night Detour.

Thursday Night Detour

Iedere donderdagavond neemt een omleider je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, de expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere architectuur voor insecten.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.