Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

‘’Ik loop rondjes, ik loop alleen maar rondjes, ik loop urenlang rondjes, ik blijf rondjes lopen, elk rondje is anders.’’

Door Pia’s hyper-nieuwsgierige houding weet ze van te veel een beetje en door haar kunstachtergrond weet ze van een beetje te veel. Haar lievelingsdingen zijn pindakaas, inter-dimensionale aliens en amateurs.

In De architectuur van een wondere wereld wordt gekeken naar de invloed die Walt Disney heeft gehad op de gebouwde omgeving en het gevoel van identiteit. Hoewel hij wordt geroemd om zijn technologische innovaties en de eenvoud en herkenbaarheid van zijn storytelling, zijn Disney’s imperium en hijzelf inmiddels ook berucht. 

De vindingrijkheid waarmee hij sprookjes en de werkelijkheid naadloos in elkaar liet overgaan, ging gepaard met een nogal dwingende en eenzijdige opvatting van hoe de wondere werelden die daaruit voortkomen – en hun bewoners – eruit zouden moeten zien. Ontdek in de tentoonstelling hoe deze werkwijze tot op de dag van vandaag invloed heeft op het alledaagse leven.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.