Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In De architectuur van een wondere wereld wordt gekeken naar de invloed die Walt Disney heeft gehad op de gebouwde omgeving en het gevoel van identiteit. Hoewel hij wordt geroemd om zijn technologische innovaties en de eenvoud en herkenbaarheid van zijn storytelling, zijn Disney’s imperium en hijzelf inmiddels ook berucht. 

De vindingrijkheid waarmee hij sprookjes en de werkelijkheid naadloos in elkaar liet overgaan, ging gepaard met een nogal dwingende en eenzijdige opvatting van hoe de wondere werelden die daaruit voortkomen – en hun bewoners – eruit zouden moeten zien. Ontdek in de tentoonstelling hoe deze werkwijze tot op de dag van vandaag invloed heeft op het alledaagse leven.

''Als ontwerper creëer ik om ruimte te kunnen maken voor discussie en reflectie. Ik bevraag, visualiseer, speculeer, droom, reflecteer, leg verbanden, bouw constructies en stel alternatieven voor.''

Naast ontwerper is Erik Peters onderzoeker en muzikant. Hij probeert systemen in de maatschappij te begrijpen en ontleden, zowel op politiek, ecologisch, sociaal als technologisch vlak. Hij houdt zich bezig met speculatief ontwerp, waarin hij onderzoek en fictie combineert.

datum
31/10/2021
tijd
14:00 – 15:00
taal
Nederlands, Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

De Sunday Stroll is gratis naast de entreeprijs van Het Nieuwe Instituut. Meld u om 13:55 uur aan bij de receptie. Er zijn 15 plaatsen beschikbaar voor deze Sunday Stroll.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.