Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het opladen van onze eigen batterijen is een belangrijk thema in Lithium. De tentoonstelling is opgevat als een kuuroord  — wist je dat zulke verkwikkende lithiumspa's in de negentiende eeuw heel populair waren? — waar onderzoekers, ontwerpers en kunstenaars aan de hand van het element lithium zowel de heilzame als schadelijke kanten van de eeuwige menselijke zoektocht naar energie belichten. Hoe vaak kunnen we onze batterijen nog opladen zonder iets te doen aan de oorzaken van de uitputting van mens en planeet? 

''Als ontwerper creëer ik om ruimte te maken voor discussie en reflectie. Ik bevraag, visualiseer, speculeer, droom, reflecteer, leg verbanden, bouw constructies en stel alternatieven voor.''

Als ontwerper, onderzoeker en muzikant is Erik geïnteresseerd in het begrijpen en ontleden van systemen in de maatschappij, op politiek, ecologisch, sociaal en technologisch vlak. Als kunstenaar richt hij zich op speculatief design, waarin hij onderzoek en fictie combineert.

 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.