Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De tentoonstelling Lithium is opgevat als een kuuroord waar onderzoekers, ontwerpers en kunstenaars aan de hand van het element lithium zowel de heilzame als schadelijke kanten van de eeuwige menselijke zoektocht naar energie belichten. Hoe vaak kunnen we onze batterijen nog opladen zonder iets te doen aan de oorzaken van de uitputting van mens en planeet? 

Erik is het nieuwste lid van het omleidersteam. Als ontwerper, onderzoeker en muzikant is hij geïnteresseerd in het begrijpen en ontleden van systemen in de maatschappij, op politiek, ecologisch, sociaal en technologisch vlak. Als artiest richt hij zich op speculatief design, waarin hij onderzoek en fictie combineert. 

''Als ontwerper creëer ik om ruimte te maken voor discussie en reflectie. Ik bevraag, visualiseer, speculeer, droom, reflecteer, leg verbanden, bouw constructies en stel alternatieven voor.''

datum
18/10/2020
tijd
14:00 – 15:00
taal
Nederlands, Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

De Sunday Stroll is gratis naast de entreeprijs van Het Nieuwe Instituut. Als u een museumticket reserveert voor zondag 18 oktober in het tijdsslot van 14:00, kunt u zich om 13:55 melden bij de receptie voor deelname aan de Sunday Stroll. Let op: er zijn slechts 5 plaatsen beschikbaar voor de Sunday Stroll.

 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.