Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens een omleiding combineert Bas de inhoud van de tentoonstelling met tekst en beweging. Sluit aan bij de Sunday Stroll en filosofeer en beweeg met hem mee!

‘’Ik mix graag verschillende vormen van artistieke expressie om mensen net even anders naar de wereld te laten kijken.’’

Na de dansacademie in Londen volgde Bas een master in toegepaste ethiek. Hij is performer, kunstenaar, schrijver en creatief adviseur. Zijn lievelingsdingen zijn rollen over de vloer en de kleuren van Miami.

In De architectuur van een wondere wereld wordt gekeken naar de invloed die Walt Disney heeft gehad op de gebouwde omgeving en het gevoel van identiteit. Hoewel hij wordt geroemd om zijn technologische innovaties en de eenvoud en herkenbaarheid van zijn storytelling, zijn Disney’s imperium en hijzelf inmiddels ook berucht. 

De vindingrijkheid waarmee hij sprookjes en de werkelijkheid naadloos in elkaar liet overgaan, ging gepaard met een nogal dwingende en eenzijdige opvatting van hoe de wondere werelden die daaruit voortkomen – en hun bewoners – eruit zouden moeten zien. Ontdek in de tentoonstelling hoe deze werkwijze tot op de dag van vandaag invloed heeft op het alledaagse leven.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.