Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Ontwerp van het Sociale is een tentoonstelling die is gericht op de verschillende, nieuwe vormen van samenleven die we de afgelopen 100 jaar in Nederland hebben meegemaakt. Ontwerpers, onderzoekers en conservatoren selecteren en (her)interpreteren stukken uit erfgoedcollecties en -archieven om daarmee een scala aan verhalen te vertellen over ruim een eeuw social design. Telkens is de vraag: hoe heeft ontwerp bijgedragen aan nieuwe vormen van wonen, werken en communiceren?

‘’Ik mix graag verschillende vormen van artistieke expressie om mensen net even anders naar de wereld te laten kijken.’’

Na de dansacademie in Londen volgde Bas een master in toegepaste ethiek. Hij is performer, kunstenaar, schrijver en creatief adviseur. Zijn lievelingsdingen zijn rollen over de vloer en de kleuren van Miami.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.