Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In het Tijdelijk Huis van Thuis wordt bekeken hoe huiselijk interieur en ontwerp zich in de afgelopen decennia hebben ontwikkeld. Wat maakt een huis een thuis? De tentoonstelling is een labyrint aan kamers, elk daarvan met een eigen interpretatie van deze vraag. Door de coronapandemie heeft ‘thuis’ ook nog eens een andere betekenis gekregen: het is naast veilige haven ook werkplek, klaslokaal, restaurant en ziekenboeg geworden. In de tentoonstelling worden deze en andere ontwikkelingen in huiselijk ontwerp verkend.

Naast Tijdelijk Huis van Thuis zullen we deze zondag ook Het ontwerp van het sociale ontdekken. Hoe draagt ontwerp bij aan nieuwe vormen van wonen, werken en communiceren? Deze vraag staat centraal in de tentoonstelling waarin ontwerpers, onderzoekers en conservatoren stukken uit erfgoedcollecties en -archieven hebben geselecteerd en geherinterpreteerd. Het ontwerp van het sociale vertelt een scala aan verhalen over ruim een eeuw social design.

“Als je enthousiast bent over- en bekend met een onderwerp en je kan dit goed overbrengen, dan ben je een goede omleider.”

Asha Capella is een allrounder die houdt van nieuwe dingen leren en kunnen. Één van haar grootste passies is koken. Haar lievelingsdingen zijn eten, mensen die off-beat dansen en haar familie.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.