Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Beleef Het Nieuwe Instituut deze zomer vanaf grote hoogte! Tijdens FamilieFest Summer Camp(ing) worden er op, onder en rondom Het Podium verschillende workshops gegeven. Ga mee op speurtocht door het gebouw, maak je eigen ijsjes of bak je eigen pizza, dans je wild tijdens de Alien Disco Spektakel en nog veel meer. En als ultieme hoogtepunt kun je overnachten in het museum.

Elke dag feest (6-12 jaar)

Dinsdag 19 juli

10:00 - 13:00 uur

MierenMetropool

met Maartje de Winter

Vanaf Het Podium kijken we naar alle mensen die door de stad lopen, het lijken net mieren! Met die insteek gaan we tijdens deze workshop een 3D stad voor hun maken. Wat wordt de coolste attractie van jouw MierenMetropool?

Magisch ijs

met STORE Rotterdam

Samen met STORE Rotterdam verplaats je jezelf in de schoenen van mensen met Synesthesie. Bij hun werken zintuigen op een bijzondere manier samen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kleuren ruiken en muziek zien. Aan de hand van dit principe en door middel van verschillende opdrachten ga je met jouw zintuigen ijsrecepten maken. Door droogijs er doorheen te mengen komt er magische rook vrij en bevriest het mengsel. De ijsjes zijn dan klaar!

De stad is van jou

met Winston Nanlohy

Misschien heb je ze wel eens op lantarenpalen, verkeersborden of gebouwen gezien: stickers met een speciale boodschap. Deze stickers worden gebruikt om een winkel, monument of pand te claimen of een bericht of mening te delen. Hoe ontwerp jij een sticker die opvalt en welke boodschap zou jij willen meegeven aan iemand die jouw sticker ziet? Bedenk en ontwerp jouw boodschap tijdens deze workshop en neem de stad over. 

Woensdag 20 juli

10:00 - 13:00 uur

Sla er op los

met Bennie Semil

In deze workshop leer je verschillende ritmes en toffe beats maken waarmee je een eigen feest kunt bouwen. Tover het roze podium om tot een ware discoclub. Samen met Bennie Semil zorgen we ervoor dat de voetjes van de vloer komen!

Wey Dey Move

met Daniëlla Mvambanu

In de tentoonstelling Wey Dey Move ('de manier waarop je kan bewegen') wordt je meegenomen naar Lagos (in Nigeria) door middel van een film-installatie. Choreograaf Daniëlla leert je bewegen op de verschillende klanken en ritmes, van Afrobeat(s) tot aan Amapiano. 

Kruip in de huid safari

met Erik Peters

In deze safari door Het Nieuwe Instituut en De Nieuwe Tuin kruip je in de huid van verschillende wezens om de aanwijzingen te vinden. Kun je zo laag bewegen als een mier? Of zo hoog springen als een kikker? Je komt erachter tijdens deze gekke speurtocht.

Donderdag 21 juli

10:00 - 13:00 uur

Vlieg met Es-mee

met Esmée Dros

Maak je eigen vlieger waar je al je dromen en wensen voor de zomer op kan schrijven, tekenen of plakken. Aan het einde van de workshop gaan we het podium op en vliegen je dromen boven de stad van Rotterdam.

CatWOLK

met Wietske Flederus

Op het roze podium zo hoog in de lucht lijken we wel als wolken die naar de stad kijken. Hoe is dat? En hoe zien de mensen op de grond jou? Hoe zou jij eruit zien als wolk? Tijdens deze workshop gaan we letterlijk met ons hoofd in de wolken en maken we hoeden, petten en mutsen die we op het podium zullen tonen.

Retevette race

met Pia Canales

Zoooeeefff, daar gaat de giraffemobiel, de kartonnen koets en de vliegende vrachtwagen. In deze race maak je je eigen racewagen en gaan we via verschillende hindernissen over de finish. Wie denk jij dat er gaat winnen? Maar nog belangrijker, wie heeft de vetste wagen?

Nacht in het museum (8-12 jaar)

Vrijdag 22 juli t/m zaterdag 23 juli

15:00 - 10:00

Geen ouders toegestaan!

Op de laatste dag zijn alleen kinderen toegestaan om mee te doen. In de avond kunnen ouders, voogden of begeleiders weer aanhaken en overnachten we samen in Het Nieuwe Instituut.

Vrijdagmiddag

We starten deze dag op de Arcade van Het Nieuwe Instituut waar je mee kunt doen met verschillende spelletjes die we gaan doen om elkaar beter te leren kennen. Daarna gaan we met z'n allen een film kijken onder het genot van popcorn en bakken we onze eigen pizza's om lekker van te smullen.

Vrijdagavond

Versier je eigen hut waar je later in gaat overnachten, dans je helemaal wild tijdens de Alien Disco Spektakel, doe in je pyjama mee aan de safari door het museum en deel jouw leukste verhalen aan het kampvuur voordat we gaan slapen.

Zaterdagochtend

Sta op met yoga op het dak, gevolgd door een lekker ontbijtje.

datum
19/07/2022
20/07/2022
21/07/2022
22/07/2022
tijd
10:00 – 13:00
10:00 – 13:00
10:00 – 13:00
23/07/2022
taal
Nederlands, Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Voor kinderen van 6-12 jaar

Regulier€ 2 p.p.
BSO-groep/Rotterdampashoudergratis

Kinderen en families krijgen met de Jeugdvakantiepaspoort alleen gratis toegang tot het museum. Willen jullie ook meedoen aan FamilieFest Summer Camp(ing)? Haal dan je kaartje en sluit voor of na je museumbezoek aan.

FamilieFest

Elke schoolvakantie organiseert Het Nieuwe Instituut een FamilieFest. Een dag vol activiteiten voor de hele familie binnen één centraal thema. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De eerstvolgende FamilieFest vindt plaats tijdens de herfstvakantie. 

Wil je als een van de eerste weten wat je bij de volgende FamilieFest allemaal kunt doen? Meld je aan voor de nieuwsbrief Families. 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.