Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deelnemers starten met een verkenning van de historische en technologische middelen voor vredige protestbewegingen, van barricades tot zeppelins en aardappelopstanden tot graffiti-bots. Met behulp van simpele printplaten, opblaasbaar en organisch geleidend materiaal bouwen deelnemers prototypes waarmee een tegengeluid gegeven kan worden in concrete protestsituaties.

Shailoh Phillips

Shailoh Phillips (Verenigde Staten, 1979) is onderzoeker, educator en mediakunstenaar. Opgeleid als antropoloog en filosoof (Universiteit van Amsterdam, Humbolt Universität Berlin) is zij begonnen als game designer, researcher en scenarioschrijver bij de VPRO. Vorig jaar is ze afgestudeerd met een master kunsteducatie aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam (2017). Momenteel promoveert ze bij PhD Arts (Universiteit Leiden) binnen het 'Critical Making' consortium over de grenzen en mogelijkheden van technologie als medium voor maatschappijkritiek. Daarnaast geeft ze les aan de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) en Design Academy (Eindhoven). Hiervoor werkte zij o.a. bij Bouwkeet Makerspace in Rotterdam, als projectleider media bij Pier K (2014-2017), als coördinator van het Medialab bij het Rijksmuseum (2012-2014) en als projectleider innovatie en nieuwe media bij Kunstgebouw (2010-2012).

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

datum
19/04/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands / Engels
verder deze avond

Pop-in expo: Gear Up

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 20:30 Boekpresentatie: Blokken door Viktor Hachmang

19:30 – 21:00 Opening tentoonstelling Steve Bannon: A Propaganda Retrospective

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Inclusief een gratis consumptie in Het Nieuwe Café

Max. 15 deelnemers

Jan Bijster
Rudy Guedj
Maureen Mooren & Rudy Guedj
Samantha Tholen
Noortje Ankersmit
Overtreders W

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.