Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Samantha Thole laat zich voor deze workshop inspireren op de thematiek van de tentoonstelling Dissident Gardens: de botsing tussen het verlangen van de mens om zijn omgeving te beheersen en zijn fascinatie voor de wilde, ongerepte krachten van de natuur. Uit klei, een van de oudste materialen in de geschiedenis van de mensheid, creëren deelnemers aan de hand van de tentoonstelling, historische voorbeelden en hun eigen fantasie een keramieken beeldje, een Transformer Talisman, dat uiting geeft aan hun oerkrachten.

Samantha Thole

Vanaf haar afstuderen aan het Sandberg Instituut is het beeldend werk van MFA Samantha Thole (1982) toegespitst op de performancekunst en keramiek. Binnen haar praktijk zet zij deze mediums in om 'het moment' en 'het permanente' te verbeelden. Thole bevraagt de vanzelfsprekendheid van onze collectieve en persoonlijke geschiedschrijving in een vaak intiem samenspel van herinneren en vergeten.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

datum
17/05/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands / Engels
verder deze avond

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:00 - 21:00 Night Shift: De Museumentree

19:00 - 21:00 War, Post-War destruction of the City, the role of the Architect

19:30 - 21:00 Thursday Night: Tussenstops: Van Kaap de Goede Hoop tot eeuwig asiel

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

VOL

Inclusief een gratis consumptie in Het Nieuwe Café
Max. 15 deelnemers

Jan Bijster
Rudy Guedj
Maureen Mooren & Rudy Guedj
Samantha Tholen
Noortje Ankersmit
Overtreders W

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.