Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Aan de hand van proeven, experimenten en opdrachten ontdekken kinderen in het digitale educatieve parcours hoe technologie het lichaam kan verbeteren.

Aan de hand van proeven, experimenten en opdrachten ontdekken kinderen in het digitale educatieve parcours hoe technologie het lichaam kan verbeteren. Kinderen ervaren wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een app. Na een uitleg van programmeur Jan Bijster over de principes van programmeren gaan ze als professioneel testteam kritisch aan de slag met allerlei aspecten van het design, de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van het educatieve digitale parcours dat door de tentoonstellingen loopt.

De middag is voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 14 jaar. Elke deelnemer mag gratis meedoen aan een tweede workshop naar keuze. Aanmelden via l.muysson@hetnieuweinstituut.nl

De Olympische Spelen die deze zomer in Rio de Janeiro plaatsvinden vormen voor Het Nieuwe Instituut de aanleiding voor een programma over de verbetering, beheersing en beveiliging van het lichaam, te zien van 12 juni 2016 t/m 8 januari 2017.

datum
19/06/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.