Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In deze workshop onderzoeken kinderen prestaties vanuit verschillende perspectieven. Onder begeleiding van Yuri Veerman, de maker van de interactieve documentaire 51 Sprints, bouwen de kinderen uit diverse materialen een eigen superatleet. Wat is er naast conditie en doorzettingsvermogen nog meer nodig om een topsporter te worden?

De workshop is voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, de begeleiding van de ontwerpers en de materialen. Het zelfgemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis!

Yuri Veerman

Het werk van kunstenaar en ontwerper Yuri Veerman gaat over semiotiek. Hoe lezen en begrijpen wij de wereld om ons heen en welke symbolen spelen hier een belangrijke rol? Voor Het Nieuwe Instituut ontwikkelde Veerman de interactieve documentaire 51 Sprints waarin de geschiedenis verteld wordt van het koningsnummer van de moderne Olympische Spelen: de 100 meter hardlopen.

datum
16/10/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut,
Museumpark 25,
3015 CB Rotterdam

toegang

Workshop€ 3,00
Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar

De Olympische Spelen die deze zomer in Rio de Janeiro plaatsvinden vormen voor Het Nieuwe Instituut de aanleiding voor een programma over de verbetering, beheersing en beveiliging van het lichaam, te zien van 12 juni 2016 t/m 8 januari 2017.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.