Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut is de hele meivakantie geopend. Vier de lente in het allereerste FamilieFest op 2 mei, ontdek de familie-expeditie voor ontdekkingsreizigers en ontwerp je eigen onkruidverspreider in Power to the Wild! 

Power to the Wild
Van onkruid naar wereldverbeteraars

Onkruid verdelgen? Verspreiden juist! Deze planten zijn wild, ongewenst én wereldverbeteraars. Werk samen of alleen op het Dek en bedenk een slim ontwerp om onkruid de wereld in te helpen. Power to the Wild!

Expeditie voor ontdekkingsreizigers

Ontdek brutale natuur in en rondom Het Nieuwe Instituut in een expeditie speciaal voor families. In de nieuwe tentoonstelling Dissident Gardens leidt een plattegrond jullie door het landschap van Mars, naar opstandige tuinen en menselijke insecten. Werk samen verder aan de landkaart en ontwerp jullie eigen wereld waarin alles mogelijk is. 

Huis Sonneveld
Logeren bij Leonard

Klaar in Het Nieuwe Instituut? Neem ook eens een kijkje bij Huis Sonneveld, op steenworp afstand. Het is een grote villa met een mooie tuin en bijzondere meubels. Meneer en mevrouw Sonneveld lieten het hele huis speciaal ontwerpen voor zichzelf en hun twee dochters in 1933. In de audiotour (6+) neemt Leonard, kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld kinderen mee op een tour door het huis van zijn opa en oma. 

datum
28/04/2018
tot
13/05/2018
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Volwassenen: €14,-
Kinderen (tot 18 jaar): gratis

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.