Aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten worden de voorwaarden voor een goed idee onderzocht. Als beeldend kunstenaar en docent conceptontwikkeling aan de Hogeschool van Rotterdam en Den Haag is Maarten Bel de uitgelezen persoon om deelnemers de fijne kneepjes van het creatieve vak te leren.

Maarten Bel

Maarten Bel (1987) onderzoekt universele thema’s in de samenleving. Hij maakt performances, tv-series, educatieprojecten, boeken, tekeningen, installaties, tours en evenementen. Zijn werk is onder meer getoond in Museum Boijmans Van Beuningen, TENT en Stedelijk Museum Amsterdam, en op de NTR en theaterfestival De Parade. Voor Art Rotterdam 2018 bedacht hij samen met MILK de interactieve installatie Get a Pet Instead, waarin de integriteit van een kunstbeurs werd bevraagd. In samenwerking met het nabijgelegen dierenasiel werden beursbezoekers voor de speelse maar schimmige keuze gesteld: een dier adopteren uit de opvang of een werk kopen van een van de naastgelegen galeries op de beurs?

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

datum
31/05/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands / Engels
verder deze avond

Pop-in expo: Eduard Böhtlingk

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 BNO IMG LAB: Maakdrift

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Inclusief een gratis consumptie in Het Nieuwe Café
Max. 15 deelnemers

Jan Bijster
Rudy Guedj
Maureen Mooren & Rudy Guedj
Samantha Tholen
Noortje Ankersmit
Overtreders W

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.