Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Workshops

Volwassenen

In deze workshop krijg je verschillende technieken aangeboden, waaronder borduren, naaien en verstellen, om zo je kledingstuk om te toveren tot iets nieuws. Enige ervaring is gewenst, maar ook avontuurlijke beginners kunnen meedoen.

De workshop kost € 19,50 en dat is inclusief begeleiding, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. De opbrengst van de workshop gaat naar de eerste editie van het Fair Fashion Festival Rotterdam. Stuur een mail naar willemijn.winkels@youngandfair.nl om je aan te melden.

Let op: lunch is niet inbegrepen, maar op de kaart van Het Nieuwe Café staan diverse broodjes en salades.
Tijd: 12.00 tot 16.00 uur
Max. 10 deelnemers

Kinderen

Tijdens deze kinderworkshop verandert afval in een draagbaar sieraad. Kinderen gaan aan de slag met verschillende restmaterialen en ontwerpen een stoere broche, mooie ketting of koninklijke kroon. Met diverse materialen en een glimmende of matte lak maken ze hun eigen accessoire.

De workshop kost €5,00 inclusief entree, een korte rondleiding, begeleiding en de materialen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur
Max. 15 deelnemers


 

Ineke Duivenvoorde

Ineke Duivenvoorde is in 1998 afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht in Theatervormgeving en heeft hierna in deeltijd de Modevakschool gevolgd tot costumière. Liefde voor textiel en grafische vormgeving vormt de basis voor haar werk dat zich ergens bevindt tussen autonoom en ambachtelijk, drukwerk en stikwerk. In het dagelijks leven ontwerpt en maakt zij kostuums en bespeelbare poppen voor theaterproducties. Daarnaast werkt ze autonoom met textiel in al zijn verschijningsvormen, met hart voor duurzaamheid en hergebruik van materialen.

Fair Fashion Festival

Het Fair Fashion Festival gelooft dat fair trade mode een belangrijke stap is op weg naar een betere wereld voor mens en milieu. Op 17 juni laten zij in Rotterdam eerlijke en duurzame mode zien. The New Haberdashery werkt graag mee aan dit doel door haar werkruimte, kwaliteitsmaterialen en apparatuur beschikbaar te stellen voor het Repair Café op woensdag 3 en donderdag 18 mei en de Fair Fashion Festival workshop Maak het met Moederdag.

datum
14/05/2017
tijd
12:00
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Volwassenen€ 19,50
Kinderen€ 5,00

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.