Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 3 juni zal Rotterdam Architectuur Maand neerstrijken in Het Nieuwe Instituut met een middag vol creativiteit voor de hele familie. Stap samen de tuin van Huis Sonneveld in en ontdek een wel héél bijzondere villa. Kom van alles te weten over de opvallende architectuur, de moderne inrichting en technische snufjes van het huis. Voor jonge ontwerpers en makers staat een workshop klaar uit het boek Hoi, jij bent een ontwerper, waarbij deelnemers iets ontwerpen voor de toekomst. Een bijzonder voorproefje, want dit doeboek vol opdrachten over architectuur en ontwerp verschijnt pas in september 2018.

datum
03/06/2018
tijd
12:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut - Huis Sonneveld
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang
Voor kinderen van 6-12 jaar

Hoi, jij bent een ontwerper is voor jonge, nieuwsgierige makers. Het boek laat kinderen ontdekken dat alles om hen heen is ontworpen, van sokken tot de vloer onder hun voeten. Dat betekent: het had er ook totaal anders uit kunnen zien, als iemand anders ze had bedacht. Komt dat even goed uit, want kinderen zijn zelf de ontwerpers van de toekomst. Hoi, jij bent een ontwerper staat vol met ontwerpvragen, waar kinderen samen of in hun eentje mee aan de slag gaan. Plus een dosis inspiratie uit de architectuurverzameling van Het Nieuwe instituut. Op 3 juni kunnen kinderen alvast proeven van de opdrachten uit het boek en de wereld van het ontwerpen. Teken, bouw en probeer erop los en ontwerp mee aan de toekomst!

Dit evenement is onderdeel van het Rotterdam Architectuur Maand 2018 programma. 

 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.