Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

VerzamelDingen & Huis Sonneveld

Waarom verzamelen mensen trappen, vliegenmeppers, of stukjes touw? In VerzamelDingen ontdekken kinderen (6+) de verhalen achter verzamelingen. Vlak naast Het Nieuwe Instituut kunnen ze terecht in Huis Sonneveld een mooie Villa uit 1933. In de audiotour neemt Leonard, kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld, kinderen mee op een ontdekkingtocht van zijn opa en oma.

Museumkidsweek

Naast de activiteiten van Het Nieuwe Instituut is het tijdens de vakantie ook Museumkidsweek. Alle museuminspecteurs kunnen weer aan de slag. Naast een grondige inspectie van Het Nieuwe Instituut kunnen ze speciale Tikkie-vliegtuigen vouwen en op de foto.

Kinderen tot 18 jaar hebben di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur gratis toegang tot Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld. Het is fijn als groepsbezoek vooraf wordt aangemeld via boekingen@hetnieuweinstituut.nl en er per groep van 15 leerlingen tenminste één begeleider aanwezig is.

datum
13/10/2017
tot
29/10/2017
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Entree voor kinderen is gratis in Het Nieuwe Instituut. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) is entree €10,-. 

Deelname aan een kinderworkshop kost €5,-. 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.