Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kijken jullie ook al zo uit naar het volgende FamilieFest? In de herfstvakantie is het weer zover. Het Nieuwe Instituut presenteert dan een propvol programma dat helemaal draait om virussen. Ontdek hoe computervirussen ontworpen zijn, bezoek de tentoonstelling Malware en besmet de wereld met jullie creatieve ideeën. FamilieFest: VirusVechters wordt mede mogelijk gemaakt door Kaspersky.

Programma

Virus Visuals

met Souad Laaziz

Hoe ziet een virus eruit? En hoe zouden wij eruitzien als we virussen waren? Make-up artist Souad Laaziz maakt van gezichten kleurrijke creaties en helpt jullie met het schminken van je eigen virus visuals.

Je bent zelf een virus

Dit is jullie kans om eindelijk eens een held of schurk te zijn. En niet zomaar één: een virus! Maak een viruspaspoort en ontwerp een bijbehorend hulpstuk.

Computervirus-sterfscènes

met Bas van der Kruk

Je merkt er eigenlijk niets van als een computervirus wordt verslagen en verdwijnt. Tot nu! Verplaats je samen in een computervirus, sterf een prachtige dood en draag met je crimescene silhouet bij aan een groeiend kunstwerk.

FamilieFest-special

Het Nieuwe Café
 
De FamilieFest-special van Het Nieuwe Café is dit keer wel érg besmettelijk. Voor maar €3,50 krijg je tijdens FamilieFest een halve pizza margherita mét vruchtenlimonade!

Malware Speedtours

met Joëlle en Pia

Computervirussen kunnen onze computers en bestanden stelen of kapot maken, maar ook heel spannend, slim en mooi zijn. Ontdek generaties aan virussen in een spannende speedtour door de tentoonstelling Malware, met Joëlle en Pia.

Electrobeats

met Kay Slice & Willem 't Hart

Alles dat je om je heen hoort, zou muziek kunnen zijn. Ontdek met Kay en Willem welke geluiden een computer kan maken en werk samen aan een grootse compositie. 

Kasper, Sky en de groene beer

Kaspersky's poppenkast

Kasper, een negenjarig jongetje, en zijn vriendinnetje Sky doen regelmatig games op internet. Maar hoe weten ze of de dingen die ze op internet doen, wel veilig zijn? Kaspersky presenteert dit spannende verhaal in een gloednieuwe poppenkast.

FamilieFest Fotobooth

Vergeet niet de FamilieFest photobooth te bezoeken! Prop de hele familie in het fotohokje en schiet een aandenken aan de dag. Helemaal leuk met de mooie viruscreaties op jullie gezichten.

datum
23/10/2019
tijd
11:00 – 17:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 2,00
BSO groepen & RotterdampasGratis

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Bezoekers waarderen het FamilieFest met een 8,5 gemiddeld.

 

Ouders over FamilieFest: 

"Mijn kinderen wilden niet meer naar huis."

"Een coole plek met coole activiteiten."

"We hebben nog nooit zoiets meegemaakt en zijn er de volgende keer zeker weer bij."

 

Het Nieuwe Instituut organiseert elke schoolvakantie, met uitzondering van de zomervakantie, een FamilieFest. Tijdens dit festival volgen families de hele dag workshops en activiteiten. Elk FamilieFest heeft een ander thema, maar ontwerpen staat altijd centraal.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.