Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de voorjaarsvakantie nemen families Het Nieuwe Instituut over tijdens FamilieFest! Dit keer worden jullie expert in het maken van (geheime) boodschappen. Teken taal groots met Jan Rothuizen, ontdek hoe je spreekt zonder woorden met Toine Klaassen, maak kennis met computertaal met Lieke van den Berge en werk met Elten Kiene; een ware woordkunstenaar!

Giga-getekend

met Jan Rothuizen

Voor Jan Rothuizen zijn taal & tekenen gelijk. Midden in Het Nieuwe Instituut maakte hij een enorme muurschildering waarop dit goed te zien is. Tijdens FamilieFest werken jullie samen met Jan aan jullie eigen grootse tekening. 

 

(Digi)taal

met KITE

Computers spreken niet met woorden en klank, maar met algoritmes! In deze schema's lijken cijfers en informatie hun eigen gang te gaan, maar eigenlijk is hun route vooraf bedacht. Ontdek deze (digi)taal met het kleurrijke dobbelspel van Lieke van den Berge en werk samen aan een meesterlijk algoritme.

Stil

met Toine Klaassen

Toine Klaassen laat zien dat je heel veel kunt zeggen zonder te praten. Hij neemt jullie mee in zijn geheimzinnige wereld vol rituelen en geluiden. Wat kunnen jullie zeggen zonder te praten?

Lichaamstaal

met Hiphophuis

Tijdens FamilieFest kunnen jullie niet alleen kijken naar performances van het Hiphophuis, maar ook zelf meedoen! Onderzoek met de dansers wat je kan zeggen met lichaamstaal.

Woorden verdraaien

met Elten Kiene

Elten is een echte woordkunstenaar. Sluit samen aan in zijn workshop spoken word en verras jezelf met gekke, mooie of grappige woorden en zinnen. Klaar? Laat jullie gedicht(en) anoniem weerklinken door het hele FamilieFest. 

Pruts! Ontwerpen zonder plan

Een ontwerp is nooit zomaar af. Eerst is de ontwerper druk met zoeken, spelen en uitproberen. Prutsen, zou je het kunnen noemen. Verras jezelf met de gekste prutswerken op het FamilieFest. Wie kan het beste prutsen?

Familie-expeditie

Eerste hulp voor vergeten ideeeën (6+)

Een archief lijkt wel op een zolderkamer, met speelgoed en troep van vroeger. Duik in een schatkamer van vergeten ideeën, gekke plannen en wilde dromen in het Speculatief Design Archief. De meeste ideeën lagen al jaren netjes opgeslagen zonder dat iemand ooit aan ze dacht. Willen we die wel allemaal bewaren? Ga samen op reddingsmissie in deze familie-expeditie.

Tip

Het Nieuwe Café

Ook zo'n trek gekregen van het programma? Vraag in Het Nieuwe Café naar onze FamilieFest specials.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Bezoekers waarderen het FamilieFest met een 8,5 gemiddeld. Ouders over FamilieFest: 

"Mijn kinderen wilden niet meer naar huis". 

"Een coole plek met coole activiteiten". 

"We hebben nog nooit zoiets meegemaakt en zijn er de volgende keer zeker weer bij". 

Het Nieuwe Instituut organiseert elke schoolvakantie, met uitzondering van de zomervakantie, een FamilieFest. Tijdens dit festival zijn families VIP en kunnen zij de hele dag workshops en activiteiten volgen. Elk FamilieFest heeft een ander thema, maar ontwerpen staat altijd centraal.  

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.