Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op woensdag 2 mei organiseert Het Nieuwe Instituut het FamilieFest Duik in de tuin! Kom met de hele familie en geniet van een bomvol programma met groene workshops en kruidige ontmoetingen. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Naar de aarde en daar voorbij!
met Maarten Bel

Stel je voor; over drieduizend jaar onderneemt de mensheid vanaf Mars een expeditie naar planeet Aarde. Kunstenaar Maarten Bel neemt jullie mee op een hilarische ontdekkingstocht. 

Dansen als de natuur
met Amenti Movemeant

Sluit met de hele familie aan in de dansworskhop van Amenti Movemeant. Dit Rotterdamse collectief laat zich inspireren door alle elementen van de natuur. Voel je zo vrij als de lucht en het water, onstuimig als vuur en standvastig als de aarde.

Bezig bootje
met Samantha Thole

Wat is de beste manier om een boot snel te laten varen? Bedenk en ontwerp met Samatha Thole hoe je een aandrijving maakt en test hem uit op de vijver van Het Nieuwe Instituut. Komt jullie boot het verst?

Onrkuidworkshop
met de Onkruidenier

In De Nieuwe Tuin mag onkruid in het wilde weg groeien. De Onkruidenier helpt jullie een mooie selectie te plukken. Daarna kunnen jullie die gebruiken voor een heerlijke limonade en gözleme (Turkse pannenkoek) naar eigen recept.

Familie-expeditie voor ontdekkingsreizigers

Ontdek de brutale natuur in en rondom Het Nieuw Instituut in een expeditie speciaal voor families (6+). Een plattegrond leidt jullie door de tentoonstellingen, naar bijzondere plekken in het gebouw en zelfs naar buiten. Jullie komen langs het lanschap van Mars, opstandige tuinen en menselijke insecten. Werk samen aan de landkaart en ontwerp jullie eigen wereld waarin alles mogelijk is. 

Power to the wild!

Onkruid verdelgen? Verspreiden juist! Deze planten zijn wild, ongewenst én wereldverbeteraars. Werk samen of alleen op het Dek en bedenk een slim ontwerp om onkruid de wereld in te helpen. Power to the wild!

Alle programmaonderdelen van het FamilieFest zijn doorlopend. Je kunt dus op elk moment aansluiten! Uitgeput van alle activiteiten? Zoek een rustige plek op waar je ontspannen kunt slurpen aan een heerlijk drankje van de kruidige limonadebar.

Toegang voor BSO's is gratis. We vragen tenminste één begeleider per groep van vijf kinderen. Reserveren kan via boekingen@hetnieuweinstituut.nl. 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.