Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op woensdagmiddag 28 september organiseren Het Nieuwe Instituut, Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal Rotterdam gezamenlijk een docentenmiddag. Laat u in één middag informeren over wat deze drie instellingen het onderwijs dit najaar te bieden hebben op het gebied van cultuureducatie.

datum
28/09/2016
tijd
13:30 – 16:30
taal
Nederlands
 
locatie

Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, Het Nieuwe Instituut
Museumpark
3015 CB Rotterdam

toegang

Voor docenten en cultuurcoördinatoren uit het primair- en voortgezet onderwijs
deelname gratis

Voor docenten en cultuurcoördinatoren uit het primair- en voortgezet onderwijs is er een inspirerend programma samengesteld met keuze uit verschillende workshops en verdiepende rondleidingen.

Bent u docent of werkzaam in het onderwijs en komt u inspiratie opdoen? Meld u nu aan en geef uw voorkeur voor de deelsessies door.

Programma

13:30 uur: Inloop in Museum Boijmans Van Beuningen
14:00 uur: Welkom en beeldende lezing van ontwerper Simone Post
14:45 - 15:30 uur: Deelsessie 1
15:45 - 16:30 uur: Deelsessie 2
16:30 uur: Afsluitende borrel in Het Nieuwe Instituut

Simone Post

De middag begint met een beeldende lezing van ontwerper Simone Post over het ontwerpproces en de rol die onderwijs voor haar daarin heeft gespeeld. Simone Post is met haar project Post-Vlisco Carpet dit jaar genomineerd voor de New Material Award en de Dutch Design Award.

Deelsessies

In Het Nieuwe Instituut heeft u de keuze uit de volgende deelsessies:

Workshop: Ontwerp je lichaam - deelsessie voor Primair Onderwijs
In het multimediale onderwijsprogramma Ontwerp je lichaam, dat in samenwerking met de SKVR is ontwikkeld, leren leerlingen mogelijkheden voor de verbetering van het lichaam kennen. Leerlingen kruipen in de huid van een ontwerper en bedenken een technologische verbetering voor het lichaam dat ze presenteren in de vorm van een filmpje. Tijdens de deelsessie ontdekt u hoe de inhoud van de tentoonstellingen toegankelijk wordt gemaakt voor de leerlingen en ervaart u op welke manier Het Nieuwe Instituut belangrijke toekomstgerichte vaardigheden toepast in de onderwijsprogramma’s.

Interactieve rondleiding: Ontwerp mee aan de toekomst - deelsessie voor Voortgezet Onderwijs
Vanaf september 2016 zijn er in Het Nieuwe Instituut interactieve rondleidingen speciaal voor het onderwijs. Leerlingen worden meegenomen langs grote levensvragen. Aan de hand van belangrijke thema’s als identiteit, gezondheid en dood ontdekken zij hoe het leven wordt vormgegeven. Tijdens de rondleiding bedenken leerlingen slimme oplossingen voor hun eigen problemen. In deze deelsessie ziet u wat uw leerlingen over het lichaam en zichzelf leren en worden er handvatten geboden om een koppeling te maken aan uw lessen en projecten op school.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.