Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Het Nieuwe Instituut, de landelijke instelling voor architectuur, design en digitale cultuur, is de ontwerppraktijk aan de orde van de dag. Onze onderwijsprogramma's zijn multidisciplinair en worden vormgegeven volgens de principes van maak-educatie en ontwerpend leren. Om goed te blijven aansluiten op het onderwijs en docenten te informeren over de uiteenlopende mogelijkheden bij Het Nieuwe Instituut, organiseren we jaarlijks diverse docentenmiddagen.

De middag op donderdag 20 april is geschikt voor docenten uit het primair én het voortgezet onderwijs. De nadruk ligt op de onderwijsprogramma's voor PO en VO, maar docenten uit het hoger onderwijs en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Programma 20 april

We beginnen om 15.30 uur met een korte introductie over werkvormen ontwerpend leren van natuur- en Pabo 1 docent aan de Thomas More Hogeschool, Erwin Groenenberg. Daarna vertellen we u meer over de onderwijsprogramma’s van Het Nieuwe Instituut aan de hand van een rondleiding in Huis Sonneveld en het museum. We sluiten af om 17.15 met een borrel in Het Nieuwe Café (tot max. 18.00 uur).

15.00u                 inloop (koffie, thee, evt. kunt u een kijkje nemen in de tentoonstellingen)
15.30u                 aanvang, ontwerpend leren door Erwin Groenenberg
16.00u                 onderwijsprogramma’s Het Nieuwe Instituut
17.15-18.00u      borrel

datum
20/04/2017
tijd
15:30 – 17:15
taal
Nederlands
verder deze avond

Op donderdag is Het Nieuwe Instituut geopend tot 21.00 uur. U kunt na de docentenmiddag de tentoonstellingen bezoeken, of aansluiten bij de Thursday Bite en de Thursday Night Live! Deze week in Thursday Night Live! (19.30 uur) gaat presentator Michiel de Lange in gesprek gamedesigner Paolo Pedercini over de vraag  'Can games make better citizens?'. 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Aanmelden via educatie@hetnieuweinstituut.nl.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.