Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Boijmans Van Beuningen

Bezoek tijdens de docentenmiddag het zinnenprikkelende Depot Boijmans Van Beuningen onder begeleiding van een kunstdocent. Je komt langs de actuele presentaties en voor onderwijsgroepen relevante plekken in het depot en ontdekt van alles over de onderwijsprogramma’s die we er bieden. In het educatie atelier krijg je een beeld van de workshop en maakopdrachten die we er doen.

Het Nieuwe Instituut

Ontdek bij Het Nieuwe Instituut hoe het is om als ontwerper naar de wereld te kijken. Ga samen met een omleider op pad door één of meerdere tentoonstellingen. Ontdek bijvoorbeeld meer over de mogelijkheden van zonne-energie bij The Energy Show of de veelzijdigheid van interactie tussen ontwerp en de samenleving bij Het ontwerp van het sociale. En wat is een zoöp eigenlijk? Het blijft niet bij kijken en praten: er wordt altijd een maak- of doe-opdracht aan een omleiding verbonden.

De Kunsthal

In de Kunsthal bezoek je samen met een gids de fantasierijke jubileumtentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things. Met groots uitgewerkte sets neemt fotograaf Tim Walker de kijker in zijn fotografie mee naar sprookjesachtige werelden. Óf doe mee aan de proeverij en ontdek de highlights uit alle actuele tentoonstellingen tijdens een interactieve rondleiding. Hoor hiernaast alles over de educatieve programma’s en krijg een sneakpeak van de toekomstige tentoonstellingen.

 

Programma

  • 14.00–15.00 uur: Deelsessie 1 met keuze uit de drie instellingen
  • 15.00–15.15 uur: Wissel
  • 15.15–16.15 uur: Deelsessie 2 met keuze uit de drie instellingen
  • 16.15–18.00 uur: Borrel met een gratis drankje in Het Nieuwe Instituut

Aanmelden kan tot en met 28 september. Je kunt deelnemen aan één of meerdere programmaonderdelen.

datum
05/10/2022
tijd
14:00 – 18:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Deelname aan de docentenmiddag is gratis. Aanmelden is noodzakelijk.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.