Verbreed je smaakpalet in De Nieuwe Tuin van Het Nieuwe Instituut. Hier groeien namelijk planten die (nog) niet op de kaart staan als smaakmakers, maar die aangenaam kunnen verrassen. Onder leiding van De Onkruidenier verkennen deelnemers De Nieuwe Tuin op zoek naar de positieve waarden van onkruid. Na een interactieve rondleiding is het tijd voor een culinaire workshop die je smaakpapillen op hol doen slaan.

Deze workshop = vol!

De Onkruidenier

De Onkruidenier, opgericht door Ronald Boer en Jonmar van Vlijmen, stelt de ongewenste natuur centraal om (on)kruiden weer een waardevolle betekenis te geven in het dagelijks leven. Met behulp van veldwerk, artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek creëert De Onkruidenier nieuwe interpretaties van de relatie tussen mens, plant en natuur.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.

Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

datum
03/05/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands / Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Deze workshop = vol!

Jan Bijster
Rudy Guedj
Maureen Mooren & Rudy Guedj
Samantha Tholen
Noortje Ankersmit
Overtreders W

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.