Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoeveel haar heeft een mens? En hoe sterk is het eigenlijk?

Onder begeleiding van ontwerper Sanne Visser ontdekken kinderen de tentoonstelling The Life Fair en zien hoe mensenhaar als materiaal gebruikt kan worden. Ze onderzoeken de sterkte van het haar en leren hoe het toegepast kan worden in verschillende producten. De onderzoeksresultaten worden tijdens de workshop verwerkt in een eigen productontwerp.

De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, de begeleiding van de ontwerpers en de materialen. Het zelfgemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis!

De Olympische Spelen die deze zomer in Rio de Janeiro plaatsvinden vormen voor Het Nieuwe Instituut de aanleiding voor een programma over de verbetering, beheersing en beveiliging van het lichaam, te zien van 12 juni 2016 t/m 8 januari 2017.

Sanne Visser

Sanne Visser rondt momenteel de master Material Futures aan het Central St Martins in Londen af. Visser is een materiaal ontwerper en onderzoeker. In haar concepten ligt de focus op het experimenteren en ontwerpen met wereldwijde en lokale problemen.

datum
03/07/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Workshop€ 6,50
Voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.