Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

The New Haberdashery organiseert twee borduurworkshops, een voor volwassenen en een voor kinderen. De volwassenen maken met borduurgaren en bijzondere fournituren een prachtig geborduurde corsage. Kinderen gaan tekenen met naald en draad. Deelnemers leren verschillende basisborduursteken en –technieken toe te passen. Door zowel glanzende als matte materialen te gebruiken ontstaat er een grote variëteit aan versieringen.

Workshops

Volwassenen

Met borduurgaren, naald en draad creëer je een botanisch borduursel. Hiervoor zijn diverse patronen aanwezig die je direct overneemt of gebruikt als inspiratie voor je ontwerp. Daarnaast kun je je corsage laten shinen met pailletten en glaskraaltjes. Vervolgens leer je van de geborduurde stof een corsage te maken, door deze te transformeren in een opstrijkbare patch of op een kledingstuk vast te zetten. Ervaring met borduren is niet nodig.

De workshop kost € 19,50 inclusief entree, begeleiding, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar Het Nieuwe Café heeft diverse broodjes en salades op de kaart staan.
Tijd: 12.00 - 16.00 uur
Max. 10 deelnemers

Kinderen

Werk groot of klein, maak een kunstwerk met naald en draad! De workshop begint met een korte rondleiding door het museum om inspiratie op te doen. Op karton maak je daarna een tekening, die je met naald en (glitter)draad bewerkt. Zo maak je een groot of juist heel klein kunstwerk. Laat je fantasie de vrije loop en maak je mooiste draadcreatie.

De workshop kost €5,00. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, begeleiding en de materialen.
Tijd: 12.00 tot 14.00
Max. 15 deelnemers

datum
19/02/2017
26/03/2017
tijd
12:00
12:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Volwassenen€ 19,50
Kinderen€ 5,00

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.