Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een archief is een bewaarplek voor allerlei verschillende spullen. Het lijkt wel een oude zolderkamer, met speelgoed en troep van vroeger. Het Nieuwe Instituut heeft een nieuw, tijdelijk archief samengebracht, uit de donkere laden van ontwerpers en de stoffige zolders van verzamelaars. Het is een schatkamer vol met vergeten ideeën, gekke plannen, mislukte gebouwen, prachtige schetsen en dromen van een toekomst. De meesten daarvan lagen al jaren netjes opgeslagen, zonder dat iemand ooit aan ze dacht. Willen we die wel allemaal bewaren?

Reddingsmissie

In de familie-expeditie van Het Nieuwe Instituut ga je samen op reddingsmissie in dit archief van vergeten ideeën. Wat is echt nog interessant? Dat wordt onderzocht en gered uit de archieven. Hoeveel is iets waard? Elk object krijgt zijn eigen prijskaartje. De beste ideeën worden nieuw leven ingeblazen door ze verder uit te werken en een plek te geven in de tentoonstelling. Wat weg mag kan meteen in de prullenbak; opgeruimd staat netjes! In het voorjaar komt er een catalogus en een veiling voor en door kinderen, waar de ontdekte schatten worden verkocht. 

De expeditie is onderdeel van de tentoonstelling Speculatief Design Archief, te bezoeken tijdens de openingstijden van Het Nieuwe Instituut. 

datum
19/10/2018
tot
10/03/2019
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

T/m 17 jaar gratis, v.a. 18 jaar €14,- .

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.