Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Amenti Collective toont in deze workshop hoe je dans inzet om je bewuster te worden van je eigen lichaam. Ze ontwikkelden hiervoor de Amenti Movemeant Methode, een filosofie die oude oosterse wijsheden en westerse psychologie combineert en zich laat inspireren door natuurlijke elementen zoals aarde, vuur en water. Door het lichaam in te zetten als middel tot zelfontplooiing leert deze methode de beweger via verschillende lagen de kracht van transformatie.

Amenti Collective

Het Rotterdamse danscollectief Amenti Collective is opgericht door artistiek leider Gil the Grid. Het collectief bestaat uit vier personen met verschillende achtergronden die elk hun eigen stem en vaardigheden inbrengen. Met dans, performances en workshops richt Amenti Collective zich op het verspreiden van creativiteit en empowerment. Samen onderwijzen ze de Amenti Academy waarin een groep de Amenti Movemeant Methode studeert en werkt aan hun performancevaardigheden op een zowel fysiek als spiritueel niveau.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.


 

datum
14/06/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands / Engels
verder deze avond

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 Letters to the Mayor - deel 2

19:30 - 21:30 Online Stedelijk Erfgoed

20:00 - 22:00 Landscape of Gardens

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Inclusief een gratis consumptie in Het Nieuwe Café
Max. 15 deelnemers

Jan Bijster
Rudy Guedj
Maureen Mooren & Rudy Guedj
Samantha Tholen
Noortje Ankersmit
Overtreders W

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.