Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

We leven in een wereld die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen behalve programmeren, ook andere vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21e eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Door iets te maken leren kinderen problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beïnvloeden. Belangrijke vaardigheden dus.

Bij Het Nieuwe Instituut kun je altijd terecht om te maken. Kinderen kunnen met hun ouders een maakactiviteit doen op het dek, of zelf aansluiten bij de maakworkshop op zondagmiddag. Ook tijdens de maakweek kunnen kinderen en jongeren bij Het Nieuwe Instituut workshops en activiteiten volgen.

Ook is er in de tentoonstelling van alles uit te proberen. Hoe wordt verf bijvoorbeeld gemaakt, of wat zit er allemaal in nagellak? Toegang tot Het Nieuwe Instituut is gratis voor kinderen, net als het button maken. De workshops kosten €5,-.

Kinderen kunnen laten zien wat ze gemaakt hebben door een foto van hun werk te uploaden op social media met #watmaakjij. Hun creatie verschijnt dan automatisch op de website van de maakweek: www.abcmaken.nl. Ze kunnen bijvoorbeeld een button maken met hun eigen voorletter en laten zien dat ze meewerken aan het ABC van het Maken.

datum
23/05/2017
tot
28/05/2017
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Workshop Op die fiets! (volwassenen)€ 29,50

Workshop Creatief met Kurkleer (volwassenen)€ 19,50

Kinderworkshops€ 5,00

Buttons makenGratis

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.