Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Recycle, creëer en experimenteer met materialen van de toekomst.

Kinderen ontdekken tijdens deze workshop hoe vernieuwende materialen kunnen worden ontwikkeld en toegepast in een eigen ontwerp. Onder begeleiding van ontwerper Lenneke Langenhuijsen, in 2011 genomineerd voor de New Material Award, gaan kinderen aan de slag met tapa. Dit is een uit boombast vervaardigd textiel uit Tonga, een eilandengroep in de Grote Oceaan.

De New Material Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een ontwerper, kunstenaar of architect die vooruitstrevende, innovatieve materialen ontwikkelt en nieuwe producten ontwerpt. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, de begeleiding van de ontwerpers en de materialen. Het zelfgemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis!

datum
05/06/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Workshop€ 6,50
Voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.