Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Als kinderen het voor het zeggen hadden, hoe zou hun huis, school, of stad er dan uitzien? In de workshop, die in samenwerking met Archikidz wordt gegeven, denken kinderen na over hun eigen omgeving en gaan als architect aan de slag. 

Er wordt inspiratie opgedaan met ontwerpen en maquettes uit de collectie en ze brengen een bezoekje aan de hoogste verdieping van Het Nieuwe Instituut, waar vandaan ze de skyline van Rotterdam kunnen bewonderen. Hierna gaan de kinderen bouwen aan een eigen skyline.

De workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, de begeleiding van ontwerpers en de materialen. Het zelfgemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis!

De workshop is een voorbereiding op het grote Archikidz evenement dat op zaterdag 11 juni in de Rotterdamse Schouwburg plaatsvindt.

datum
29/05/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

WorkshopGratis
Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.