Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een geborduurd patroon kan ontstaan uit enkele of meerdere steekjes, kruisjes, rechte of gebogen lijnen – uit van alles eigenlijk. Maar wat heeft de stof nodig?

Erik Zwaga leert kinderen anders naar stof kijken en laat ze onderzoeken wat het materiaal te bieden heeft. Op basis van een eigen gevoel voor vorm en materiaal wordt er gewerkt met naald, draad en een strijkijzer om saaie kleding op een bijzondere manier te versieren.

De workshop is voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, de begeleiding van de ontwerper en de materialen. Het zelfgemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis!


datum
21/02/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Workshop€ 12,00
Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 16 jaar.

Erik Zwaga

Na zijn opleiding Mode en Grafisch ontwerp aan de Rietveld Academie werd Erik Zwaga zich er van bewust dat hij om een persoonlijke stijl te ontwikkelen afstand moest nemen van de mode-scene. Om de rol van kunst, mode en parfum in de geschiedenis te verklaren, werd hij journalist. Op dit moment ontwerpt hij kleine collecties die geproduceerd worden door materialen te up-cycelen.
 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.