Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ontwerp mee aan de toekomst

klas 1 t/m 6, vmbo, havo en vwo

Programma voor de 1e t/m 6e klas havo en vwo. Leerlingen gaan op onderzoek naar vernieuwende ontwerpoplossingen in één van de wisselende tentoonstellingen. Ze geven in een aansluitende workshop vorm aan hun eigen visie op de wereld van morgen en gebruiken hierbij uitdagende technieken.

StartUp

klas 1 & 2, havo en vwo

Programma voor leerlingen in de 1e en 2e klas van havo & vwo. Leerlingen bedenken en ontwerpen een innovatief product voor hun eigen StartUp. Daarna maken ze een video van het ontwerp om het op de markt te brengen.

Huis in verandering

klas 1 t/m 6, havo en vwo

Programma rond Huis Sonneveld voor de 1e t/m 6e klas havo & vwo. In een rondleiding ontdekken leerlingen innovatieve toepassingen en gadgets in het huis. Leerlingen bedenken hoe Huis Sonneveld vandaag de dag een huis voor de toekomst zou kunnen zijn. In de aansluitende workshop geven ze vorm aan hun eigen ideeën. Leerlingen maken kennis met architectuur, design, erfgoed en innovatief ontwerp in een van de best bewaarde villa's in de stijl van Het Nieuwe Bouwen.

Rondleidingen

klas 1 t/m 6, vmbo, havo en vwo

Naast de diverse onderwijsprogramma’s biedt Het Nieuwe Instituut losse rondleidingen aan. Ze zijn beschikbaar voor alle niveaus binnen het primair- (groep 4 t/m 8) en voortgezet onderwijs (klas 1 t/m 6).

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.