Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de tentoonstelling Finders Keepers is een extra speciale verzamelplaats. Families maken kennis met Viktor, Huub en Levi die hun eigen verzamelverhalen delen. Via een speurtocht met interactieve opdrachten stellen ze daarna hun eigen minicollecties samen. Zo ontdekken ze thema’s als ordenen, selecteren, presenteren en bewaren op verschillende niveaus.

Na een bezoek aan de tentoonstelling kan jong en oud aan de slag op het maak-dek. Geïnspireerd door de verzameling papieren vliegtuigen van rasverzamelaar, filmmaker en antropoloog Harry Smith worden aan de lopende band vliegtuigen gemaakt die kunnen worden toegevoegd aan een snel groeiende verzameling.

Elke zondagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur is er een workshop die aansluit bij de tentoonstelling. Na een kort bezoek aan Finders Keepers gaan kinderen zelf aan de slag met een techniek, materiaal of voorwerp uit de tentoonstelling. Van straatjutten tot hoeden maken, of het maken van een echte schatkist om de mooiste vondsten in te bewaren.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Noortje Ankersmit

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.