Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

Wat maakt jou, jou, weefgetouw?

met Esmée Dros en Tabea Nixdorff

Wie ben je en wat maakt jou precies jou? Hoe zou je jouw familie omschrijven? Naar wie kijk je op? Ontrafel in Wat maakt jou, jou, weefgetouw het geheim achter wat een persoon maakt wie ze zijn.

CollectiZine

met Carolina Pinto

Schrijf, knip en plak erop los en help ons mee verhalen vast te leggen over verzamelen. Help mee met het ontwerpen van bladzijdes die aan het einde van de dag samen worden gebundeld in de speciale CollectiZine.

TijdVerzorger

met Wietske Flederus en Delany Boutkan

Stap in de schoenen van een archivaris, een verzorger van verzamelingen. Wat vind je dat er bewaard moet worden? Hoe zorg je voor een herinnering? Hoe bewaar je het beste een gevoel? Ontdek hoe je je eigen archief kunt bouwen en verzorgen in TijdVerzorger.

Sterreboom

met Erik Peters en Setareh Noorani

Stel je voor: je zou een beeld van vroeger moeten omschrijven...waar let je op? Wat zie je allemaal? Hoe leg je dit aan een ander uit? Help mee om vergeten en verstilde beelden uit het archief tot leven te wekken. Schrijf, teken en maak samen verhalen die onderdeel worden van de Sterreboom.

Letter Type

met Esther de Vries en Janna Meeus

Wat als je jouw eigen letters mag ontwerpen? Hoe ziet de letter A eruit als je het voor het zeggen zou hebben? En de Q? Of de F? In deze workshop wordt jouw ontwerp letterlijk en figuurlijk de basis van een lettertype die onderdeel wordt van ons letterarchief.

Heb je al gegeten?

met Pia Canales

Speciaal bij FamilieFest mag je tekenen en kleuren op tafelkleden! Schuif aan bij Heb je al gegeten waar je verhalen kunt schetsen en schrijven over jouw favoriete gerechten of je favoriete momenten aan tafel met je familie of met je vrienden op school. Breng je herinneringen over eten tot leven onder het genot van een kleine traktatie.

Download hieronder de CollectiZine (Engelstalig), ontworpen door de deelnemers en samengesteld door het team van Collecting Otherwise.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.