Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

Dierensamba

met Klankenkaravaan

Door middel van ‘tropische dierenritmes’ leer je de beginselen van sambamuziek. Als alle ‘dierenritmes’ bij elkaar komen voel je vanzelf de energie die je samen creëert. En dan wordt het moeilijk om stil te blijven staan! 

Kruip in de huid safari

met Erik Peters en Jip Nannes

In deze safari door Het Nieuwe Instituut en De Nieuwe Tuin kruip je in de huid van verschillende wezens om de aanwijzingen te vinden. Kun je zo laag bewegen als een mier? Of zo hoog springen als een kikker? Je komt erachter tijdens deze gekke speurtocht.

Meer dan Beest Architect

met Pia Canales en Esmée Dros

Wat is het droomhuis van een bij? En waar voelt een eend zich helemaal thuis? Bedenk het maar! Hoe groot moet het dan zijn? Welke vormen en functies moet het hebben? Tijdens deze workshop neem je de rol aan van een architect en ontwerp je een thuis voor een dier of ander organisme.

Oerverf

met Laura Grimm

Maak je eigen verf van natuurlijke materialen uit de omgeving. Je leert het verschil tussen het gebruik van onschadelijke materialen (natuurverf) en vervuilende materialen. Aan de hand van een korte uitleg ga je aan de slag om je eigen verf te mengen en daarmee een muurschildering te maken voor de toekomst.

 

Meer weten over Oerverf? Bekijk dan het werk van Dorieke Schreurs, zij werkt al jaren met Oerverf en geeft hier ook workshops over.

Oerwand van de toekomst

met Debora van den Berg

Net zoals de holbewoners van duizenden jaren geleden ga je tijdens Oerwand van de toekomst samen een enorme muurschildering maken. Hoe zien mensen, dieren, insecten en microben er volgens jullie over 1 miljoen jaar uit?

Beestachtige schmink

met Michelle Heij

Hoe zou je eruit zien als een tijger, vlinder of zwaan? Ontdek het bij Beestachtige schmink en laat je transformeren tot iets wat meer-dan-mens is.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.