Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de School Scroll nemen twee omleiders van Het Nieuwe Instituut de klas mee in een digitale omleiding op het internet. Via het digibord of een online klassikale omgeving onderzoeken de omleiders samen met leerlingen een ontwerpthema vanuit hun eigen kennis en expertise. Dit doen ze aan de hand van hun favoriete bronnen en voorbeelden op het internet. Een School Scroll is altijd interactief, bevat maakelementen en onderzoekt de ruimte van het internet door haar te gebruiken en te bevragen. En dat alles zonder het klaslokaal te hoeven verlaten!

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De School Scroll opent letterlijk nieuwe vensters. Leerlingen worden uitgedaagd mee te denken, hun ervaringen en ideeën te delen en worden actief betrokken met vragen en maakopdrachten. De omleiders weten in te spelen op verschillende leeftijdsgroepen en stemmen de scroll keer op keer af op de leerlingen.

Een School Scroll duurt 60 minuten. Omleiders gaan in op meerdere thema’s en er is tijd voor een maakopdracht. De omleiders weten met plezier in te spelen op alle niveaus en leerjaren van het primair (en voortgezet) onderwijs en maken hun scroll altijd passend voor elke groep leerlingen.

Omleiders

Deze omleiders begeleiden de School Scroll. Elk van hen heeft een eigen (ontwerp)expertise en achtergrond van waaruit zij vormgeven aan hun persoonlijke scroll.

Pia Canales

Pia is professioneel observator van de dagelijkse dingen. Door haar hyper-nieuwsgierige houding weet ze van teveel een beetje en door haar kunstachtergrond weet ze van een beetje, teveel.

Florian van Zandwijk

Vanuit zijn fascinatie voor cultuur en technologie werkt Florian als ontwerper met uiteenlopende media, van geschreven tekst tot video-essays en social-media platforms. Hij probeert daarbij altijd in te gaan op actuele thema’s.

Praktische informatie

Doelgroep: groep 5 t/m 8


Aantal: max. 1 klas (+/- 30 leerlingen) per scroll
 

Periode: doorlopend
 

Duur: 60 minuten
 

Kosten: €100
 

Eenmalige meerprijs voor een School Scroll op maat: €165

Zelf een thema aandragen?

De omleiders denken graag mee over een School Scroll op maat, die helemaal past bij de projecten of onderwerpen op school.


Hiervoor wordt een eenmalige meerprijs van € 165 euro berekend voor de extra voorbereidingstijd die maatwerk met zich meebrengt.

 

Dit programma is ook beschikbaar voor het voortgezet onderwijs. Liever een fysieke omleiding? Bekijk de omleidingen in Het Nieuwe Instituut en in Huis Sonneveld.

Voor vragen en meer informatie, neem contact met ons op via boekingen@hetnieuweinstituut.nl of 010 – 440 1200.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom
Nou&Herkouw
Eric Roelen & Rudy Guedj

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.