Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meebouwen aan een object of karakter tijdens de Rotterdamse MakersOlympiade. Voor volwassenen is er een speciaal programma met inspirerende lezingen van een bekende maker en een ontwerper.

Tijdens het evenement maken de kinderen gebruik van de inhoud van een toolbox die door Het Nieuwe Instituut wordt ontwikkeld. Ze maken kennis met nieuwe technieken en materialen. Door het verzinnen van creatieve oplossingen wordt een simpel idee uitgewerkt tot een werkend prototype. Waarna ze tegen elkaar gaan strijden en kans maken op mooie prijzen.

Voorafgaand aan het evenement is er op zondag 7 en zaterdag 13 augustus een workshop waarin er alvast geoefend kan worden met verschillende technieken. Aan de activiteiten kan ook afzonderlijk deelgenomen worden.

datum
21/08/2016
tijd
14:00 – 17:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

De Olympische Spelen die deze zomer in Rio de Janeiro plaatsvinden vormen voor Het Nieuwe Instituut de aanleiding voor een programma over de verbetering, beheersing en beveiliging van het lichaam, te zien van 12 juni 2016 t/m 8 januari 2017.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.