Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Onderbouw

Bliep bliep

groep 1 t/m 3

Kinderen groeien vandaag de dag op in een wereld waarin een computer veel meer kan zijn dan een scherm met toetsenbord. Computers zijn overal, in allerlei soorten en maten; zelfs als tandenborstel en knuffelbeer. De buitenkant zien we elke dag, maar hoe ziet de binnenkant eruit?

Midden- en bovenbouw

Huis in verandering

groep 4 t/m 8

Programma rond Huis Sonneveld voor groep 4 t/m 8. In een rondleiding ontdekken leerlingen de toekomstgerichte snufjes van het huis en bedenken hoe Huis Sonneveld vandaag de dag een huis voor de toekomst zou kunnen zijn. In de aansluitende workshop geven ze vorm aan hun eigen ideeën. 

StartUp

groep 6 t/m 8

Programma voor groep 6 t/m 8. Leerlingen bedenken en ontwerpen innovatie ideeën en proberen deze zo goed mogelijk aan elkaar te verkopen. Welke leerling wordt een succesvolle ondernemer?

Ontwerp mee aan de toekomst

groep 4 t/m 8

Programma voor groep 4 t/m 8 waarin leerlingen ontwerpers van de toekomst worden. In één van de tentoonstellingen maken ze kennis met de ontwerppraktijk en ervaren hoe ze met hun eigen ideeën een andere wereld mogelijk kunnen maken. In de aansluitende workshop geven ze vorm aan hun eigen ideeën.

Rondleidingen

Groep 4 t/m 8

Naast de diverse onderwijsprogramma’s biedt Het Nieuwe Instituut losse rondleidingen aan. Ze zijn beschikbaar voor alle niveaus binnen het primair- (groep 4 t/m 8) en voortgezet onderwijs (klas 1 t/m 6).

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.