Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kinderen en jongeren onderzoeken in Het Nieuwe Instituut hoe ontwerpers werken en ontdekken dat zij zelf de ontwerpers van de toekomst zijn. Het programma voor scholen is interdisciplinair en speelt in op het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden en het behalen van specifieke kerndoelen.

Voor het primair en voortgezet onderwijs ontwikkelde Het Nieuwe Instituut een poster van Huis Sonneveld voor aan de muur van het klaslokaal, met een lesidee over het Nieuwe Bouwen: leerlingen voegen een nieuw, slim ontwerp toe aan de architectuur van het huis. Maak kennis met de werkwijze en de onderwijsprogramma's van Het Nieuwe Instituut en leer Huis Sonneveld kennen samen met uw klas. 

Wilt u één of meer posters ontvangen voor uw school? Geef het adres en het aantal posters door via educatie@hetnieuweinstituut.nl. U kunt de poster en het lesidee hier ook los downloaden.

Let op: het papier waarop de originele poster gedrukt is, is onderdeel van het ontwerp. Een reguliere print is dus sterk afwijkend van het origineel. 

 

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.