Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Huis in verandering gaan leerlingen op onderzoek uit in Huis Sonneveld. Deze villa uit 1933 heeft een modernistische bouwstijl die ‘Het Nieuwe Bouwen’ wordt genoemd. Leerlingen krijgen, voordat het huis opent voor algemeen bezoek, een exclusieve rondleiding. Daarna gaan zij zelf aan de slag in een workshop.

Een museumdocent neemt de leerlingen mee door het huis. Samen onderzoeken zij de architectuur en constructie en bekijken de uniek ontworpen tuin, meubels en stoffen. Leerlingen bedenken wat Huis Sonneveld zo modern maakt voor de tijd waarin het gebouwd werd. In de aansluitende workshop ontwerpen zij zélf innovatieve toevoegingen voor een huis. Op welke manier zou Huis Sonneveld ook nu weer een huis voor de toekomst kunnen zijn?

Ontwerpend leren

In het onderwijsprogramma Huis in verandering wordt specifiek ingezet op ontwerpend leren en design thinking. Hierin worden vaardigheden geoefend als toekomstgericht denken, het ontwikkelen van creatieve ideeën en oplossingen en deze vertalen naar een product. 

Kerndoelen

Dit onderwijsprogramma sluit aan bij kerndoelen
33 Mens en natuur
40 Mens en maatschappij
48, 49, 50, 52 Kunst en cultuur

Praktische informatie

Doelgroep: vmbo, havo, vwo, leerjaar 1-3
Aantal: maximaal 15 leerlingen per groep, maximaal 2 groepen tegelijk
Periode: augustus 2017 t/m juli 2018
Dinsdag t/m vrijdag, 10.00 - 17.00 uur
Duur: 120 minuten
Kosten: €115,- per groep

Huis Sonneveld is ook te bezoeken buiten school. Voor kinderen is er een speciale audiotour, waarin Leonard, kleinzoon van meneer en mevrouw Sonneveld, hen meeneemt door het huis van zijn grootouders. Meer informatie.

Jan Bijster
Rudy Guedj
Maureen Mooren & Rudy Guedj
Shailoh Phillips
Noortje Ankersmit
Overtreders W

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.