Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Beleef de tentoonstelling The Hoodie nu online met de klas! In een online tour nemen de omleiders leerlingen mee langs hun favoriete stukken. De video zit vol met hoodies, kunstwerken en interactieve opdrachten. Extra leuk voor leerlingen vanaf groep 5 primair onderwijs.

Het Nieuwe Instituut is in Nederland dé plek voor ontwerp. Hier ontdekken leerlingen de gekste, mooiste en belangrijkste vragen en ideeën van ontwerpers. Deze gaan over de wereld om hen heen, de spullen die ze gebruiken, hun woonplaats, de toekomst én zichzelf. Zoom in op een thema dat jullie in de klas behandelen, zoals wonen in de toekomst, sociaal ontwerp en slimme technologie.

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs

Voor het MBO en hoger onderwijs worden er speciale omleidingen aangeboden. Neem voor meer informatie contact op via boekingen@hetnieuweinstituut.nl.

21st century skills

De onderwijsprogramma's van Het Nieuwe Instituut zijn toekomstgericht en zetten in op de ontwikkeling van 21st century skills. Dit zijn bijvoorbeeld samenwerken, creativiteit, communiceren, ICT-geletterdheid, kritisch en probleemoplossend denken, sociale- en culturele vaardigheden. De programma's worden vormgegeven volgens de principes van onderzoekend en ontwerpend leren en ondersteunen de ontwikkeling van diverse kerndoelen in het onderwijs. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Maureen Mooren & Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Laure van den Hout
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.