Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Stap binnen in de jaren 30 van Rotterdam met een bezoek aan Huis Sonneveld. Bertus Sonneveld, de directeur van de Van Nellefabriek, liet het huis bouwen voor zijn gezin en vroeg de architect om het modernste van het modernste. Het huis is volledig in originele staat hersteld en een van de best bewaarde villa's van het Nieuwe Bouwen. Beleef het ontwerp en de geheimen van het huis samen met de omleiders.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Omleiders

Alle onderwijsprogramma's in Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld worden gegeven door de omleiders. Elk van hen is een ontwerper met een eigen expertise: van danser tot lifestyle expert en van schrijver tot interaction designer. Vanuit hun eigen visie nemen de omleiders leerlingen mee door Huis Sonneveld. Ze vertellen wat hun hoogtepunten zijn en waarom, waar ze inspiratie uit halen en hoe ze die zelf zouden kunnen gebruiken in hun werk. Er wordt altijd een maakopdracht verbonden aan de omleiding. Wat vaststaat: het blijft nooit bij kijken en praten. Zo mondt het ene bezoek uit in een gezamenlijke dans en het volgende in een toekomstontwerp. In Het Nieuwe Instituut ervaren leerlingen uit eerste hand wat ontwerpers inspireert en drijft en ondervinden ze dat zij zelf de ontwerpers van de toekomst zijn. Kies een omleider, of word samen verrast!

Praktische informatie

Zijn jullie er klaar voor? Neem contact met ons op om te reserveren.

Een omleiding duurt 90 minuten. Omleiders gaan in op meerdere thema’s en werken in de tentoonstelling. Ook is er tijd voor een maakopdracht. De omleiders weten met plezier in te spelen op alle niveaus en leerjaren van het voortgezet (en primair) onderwijs en maken hun omleiding altijd passend voor elke groep leerlingen.

Doelgroep: klas 1 t/m 6, vmbo (alle niveaus), havo, vwo
Aantal: max. 15 leerlingen per groep, meerdere groepen tegelijk mogelijk
Periode: doorlopend
Dinsdag t/m vrijdag, 10:00-17:00 uur
Duur: 90 minuten
Kosten: €90 per groep

Andere wensen zoals een omleiding van 60 minuten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via boekingen@hetnieuweinstituut.nl of 010 – 440 1200.

Maureen Mooren en Rudy Guedj
Rudy Guedj
Jan Bijster
Tony Santos
Concrete Blossom

Bij de samenstelling van het educatieprogramma wordt gebruik gemaakt van het rijke aanbod aan kennis en informatie dat ontstaat uit de verschillende onderzoeksprogramma's, tentoonstellingsprojecten en aanverwante activiteiten van het instituut.